Om
skolen

JEG VAR OVERRASKET OVER, HVOR HURTIGT JEG FØLTE MIG SOM EN DEL AF DET HER FÆLLESSKAB. DER VAR MED DET SAMME EN MASSE ANDRE, JEG KUNNE TALE MED. DERFRA VAR DET BARE SYGT NICE.

Freya (elev) - Musiker

En skole der fortjener
din opmærksomhed

På Bernstorffsminde Efterskole har vi 235 elever – cirka lige mange piger og drenge. Vi har et højt aktivitetesniveau med undervisning hver dag fra 8.00 til 18.00 og tilbud om masser af aktiviteter i fritiden.

  • Alle elever har et linjefag, som det er muligt at supplere med lignende valgfag.
  • Alle elever har obligatorisk gymnastik, sang og folkedans.
  • Alle elever er med i de 20-25 gymnastikopvisninger, vi laver på et skoleår; hovedsageligt i foråret.
  • Bernstorffsminde Efterskole ligger midt i den Sydfynske natur tæt på skove og søer.
  • På Bernstorffsminde Efterskole giver vi eleverne en almen uddannelse og opdragelse med vægt på personlig udvikling og dannelse.
  • Skolen plejer ikke særinteresser, men hviler på et Grundtvig/Koldsk værdigrundlag, hvor der tilgodeses et ligeværdigt forhold mellem undervisning og samvær.
  • Vi tilbyder undervisning for 9. og 10. årgang, der forbereder eleverne til at komme videre i uddannelsessystemet. Vi har undervisning i såvel boglige som praktiske, musiske og idrætslige fag. Som elev skal du være indstillet på, at gymnastik er en væsentlig del af idrætsaktiviteterne.
  • Vi går ud fra, at du vil tage aktivt del i en hverdag, der er præget af godt kammeratskab, mange aktiviteter, glæde og ansvar over for alle i det store fællesskab.

Skal du være en del af
Bernstorffsminde Efterskole?

1795

Lidt historie om
Bernstorffsminde

Provinsens første seminarium “Bernstorffsminde” blev bygget på stedet i 1795 og virkede til 1827. 100 år senere oprettedes en friskole i en af de gamle bygninger og i 1960 tillige en efterskole.

På grund af svigtende elevtilgang ophørte friskolens virke i 1966. Gennem årene er efterskolen blevet udbygget og fremstår i dag som en moderne efterskole.

Fokus på bæredygtighed

I 2021 satte vi fokus på større bæredygtighed. Vi laver løbende forbedringer i den henseende. Eksempelvis har vi fokus på mindre madspild, vi har automatisk lys og vandhaner de fleste steder, vi har udskiftet vores mest strømforbrugende lyskilder indendørs og udendørs til LED, og vi er begyndt med grundig affaldssortering. Vi opvarmer hele skolen med eget pillefyr.

Vores svømmehal fungerer næsten uden tilsætning af klor, og energiforbruget er grundet avancerede teknikker meget energieffektivt i forhold til traditionelle svømmehaller.

VORES

hverdag

Berns’ historie
Genveje
Følg os
Kontakt os
Berns’ historie

Provinsens første seminarium “Bernstorffsminde” blev bygget på stedet i 1795 og virkede til 1827. 100 år senere oprettedes en friskole i en af de gamle bygninger og i 1960 tillige en efterskole. I dag er Berns kun en efterskole. Vi optager 235 elever fordelt på tre 9. klasser og otte 10. klasser

Kontakt os

Bernstorffsminde 4
5600 Faaborg
Tlf.: 62 65 12 29
info@berns.dk

2023 | BERNSTORFFSMINDE EFTERSKOLE | Cookie- og privatlivspolitik